Записки троля

Рецепт профітролей від Профітроля

2 хв читання

114

Рецепт профітролей від Профітроля

Сьогодні у нас особлива програма, бо я готовий поділитися своїм головним секретом. Готові дізнатися справжній секрет професійного троля? Що ж, зараз я поділюся з вами неперевершеним рецептом, щоб ми разом навчилися готувати смачнущі профітролі!

Інгредієнти, які вам знадобляться:

  1. 100г борошна
  2. 100г вершкового масла
  3. 4 яйця
  4. 50г цукру
  5. 0,5 ч.л. солі
  6. Плитка шоколадки (можна і половину, але дуже рекомендую цілу 😉)

Ось як це робиться по-тролячому:

Крок 1. Розігрій духовку до 200°C. Поки вона нагрівається, з'їж щось смачненьке, наприклад половину шоколадки. Я завжди кажу: "Смак до роботи - запорука успіху". Отже, не відмовляй собі у маленьких задоволеннях під час будь-якої справи, бо тільки так ти зможеш максимально зануритися в процес та ставати в цьому краще.

Крок 2. У глибокій мисці змішуй борошно, масло, яйця, цукор і сіль. Вимішуй все до однорідної, гладенької консистенції. Якщо у тебе немає кухонного комбайна, не переживай – підійде і звичайна виделка. Головне – вкладати в процес душу, тоді і результат буде просто чарівним!

Крок 3. Сформуй з тіста кульки розміром з грецький горіх і викладай їх на деко, розставляючи на відстані 5 см один від одного. Обов'язково змасти деко маслом або застели пергаментом, бо ми ж тут не якісь любителі, правда ж?

Крок 4. Відправляй деко в духовку та випікай профітролі 25–30 хвилин, доки вони не стануть золотисто-коричневими. І, будь ласка, не відкривай духовку раніше! Інакше твої профітролі можуть просто... опасти. А такого ми точно не хочемо!

Крок 5. Профітролі будуть готові після того, як ти даш їм трохи охолонути. Потім проколюй кожен профітроль зубочисткою або шпажкою, щоб випустити пар. Тепер в них кожна покласти начинку! Наповнюй їх чим завгодно – від вершкового крему до шоколаду або ягід. Можна навіть покласти морозиво всередину - до речі, так роблять в Новому Орлеані, котрий в США. Але це вже окрема історія.

Ось і все - тепер ти майже профі у створенні профітролей! Головне - вкладати в процес душу, не лінуватися і не боятися експериментувати. Тоді і рецепт профітролей тобі буде даватися дуже легко, як і вся твоя кар'єра! 💚

То що, хочеш доєднатися до клубу тролів-кулінарів? Кухар може бути твоєю професією, а може і не бути. Але як хобі – це точно класна справа, тому рекомендую!

Цей сайт використовує файли cookie

Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід користування на нашому сайті. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви погоджуєтеся з нашою політикою конфіденційності.